Откриха обновена и реконструирана детска градина в Сандански

Посещават я над 130 деца на възраст от 2 до 6 години

Днес, в Деня на народните будители, с водосвет за здраве, песни и танци бе открита напълно обновената и реконструирана Детска градина „Здравец“ в град Сандански.
С пожелание за здраве и пълна с детски смях градина кметът Атанас Стоянов и директорът  Яна Василева откриха преобразената детска градина, в която отново се завърнаха най-малките, децата на Сандански.
От нейното изграждане през 1963 г. до момента във вътрешните помещения на детската градина са правени само частични и текущи ремонти. С реализирания от община Сандански проект по „Красива България“ всички над 130 деца на възраст от 2 до 6 години, които посещават детското заведение, ще се обучават и възпитават в една приветлива, красива и чиста среда, в която да развиват своя талант и потенциал.
По проекта бяха извършени основни ремонтни дейности на всички спални помещения, занималните, санитарните възли, кухненският блок и перално и административно-медицинските помещения в градината. Те бяха оборудвани с нови мебели и всичко необходимо за създаване на една приветлива, чиста и обновена среда, където децата да получават своите знания и първи възприятия за света.
Сред приоритетите на община Сандански са създаването на оптимално добри условия за децата и подрастващите. Заобикалящата ги среда в детската градина е изключително важна за здравето и развитието на най-малките и за спокойствието на всички родители. 


Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)