Българските ягоди и малини се завърнаха на живо в голямо изложение за селскостопанска продукция в Румъния

На щанда на Българска асоциация на малинпроизводителите и ягодоплодните се представиха и партньорски организации, като Съюза на дунавските овощари и Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция. Участието на българските производители се осъществява с подкрепата на Държавен Фонд „Земеделие“ и Министерство на земеделието, храните и горите.

„Сега трябва да сме още по-постоянни в действията и усилията си за налагане на българските продукти и представянето им пред потребители и търговци, които оперират на големи пазари. Нямаме друг изход. Когато сме заедно, завръщането в реалната търговия и промотирането на българските производители е още по-успешно и забелязващо се“, допълни г-н Петков.
INDAGRA е най-старото и доказало се изложение за селскостопански технологии в Румъния. Международната изложба се провежда за 25-и път, след година прекъсване. За да подпомогнат участието на производителите по безопасен начин, организаторите тази година стартираха и виртуален портал, в който изложители могат да презентират бизнеса си по един глобален начин. Организатор на изложбата е Ромекспо-Букурещ. В изданието на INDAGRA 2021 тази година участват над 180 компании от 11 държави. Селскостопанският форум беше открит от земеделския министър на Румъния Адриан Орос.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)