28 фирми предложиха оферти за щадящите антигенни тестове за учениците

Ниската цена и бързите срокове на доставка ще бъдат водещи за избора.

28 оферти за щадящи тестове за училищата бяха отворени публично днес в Министерството на здравеопазването. Офертите идват в отговор на поканата от МЗ за осигуряване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2, с цел скрининг на ученици от 1-4 клас. Общото необходимо количество тестове, посочено в поканата, е до 400 000 броя, като тестовете трябва да се изпълняват с проби от слюнка.

На всеки участник беше дадена възможността да оферира различни количества тестове, в зависимост от възможността да извърши доставка в срок до три работни дни след сключване на договор, информират от МЗ.

Критериите за избор на изпълнители са най-ниска предложена единична цена и най-кратък срок за доставка. Няма ограничение по отношение на броя изпълнители, с които ще бъдат сключени договори.

В началото на следващата седмица 9-членната комисия ще представи на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров доклад за класирането на участниците, след което ще бъде/бъдат сключен/и договор/и за осигуряване на щадящите тестове за деца.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов