Борисов посети скалния манастир "Свети Димитър Басарбовски"

При „лошия Бойко“ имаше нулева миграция, управлявахме Ковид кризата успешно, строяха се пътища, заяви още Борисов в Русе

„Докато не се върне ГЕРБ, няма и един метър да се построи от автомагистрала „Хемус“, както и от пътя Русе – Велико Търново!” Това заяви пред активисти и симпатизанти на партията Бойко Борисов, който беше днес на посещение в Скалния манастир „Св. Димитър Басарбовски” край Русе. Той посочи, че за последните месеци по време на служебните кабинети на Радев по двата проекта, които са от жизнено важно значение за Северна и Североизточна България, не е направено абсолютно нищо.

Бойко Борисов беше придружаван от водача на листата за народни представители на коалицията ГЕРБ-СДС за Русе Десислава Атанасова. На срещата присъстваха и всички кандидат-депутати от Русенска област, областният координатор на ПП ГЕРБ Георги Кръстев, както и регионалният координатор на ГЕРБ за три области Пламен Нунев. Специално внимание Борисов отдели на бившия ММА-състезател и световен и европейски шампион по граплинг Светослав Самуилов, който е част от русенската листа. Макар и в инвалидна количка след претърпяна автомобилна злополука, мъжът с невероятен дух и голямо сърце продължава да твори добро и да е свързан със спорта, помагайки на деца с увреждания да тренират в откритата от него фитнес зала със специални уреди за тях.

Пред журналисти Борисов коментира решението на КС за гражданството на Кирил Петков: „Решението на Конституционния съд е, че Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията. Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство за икономически министър? Щом е имал наглостта да изпрати писмо до съда да спре делото, значи е знаел! Ние настояваме да се спазва върховенството на закона. Нямам нищо против лично срещу Кирил Петков. Напротив – искам да бъде на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние, доказали сме го.”

Темите с ваксинацията и поредният изтеглен дълг от служебния кабинет бяха акценти в коментарите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Служебният кабинет е изтеглил трети дълг! Първо изтеглиха 300 милиона, след това два пъти по 500 милиона. Държавните ценни книжа, които заложиха вчера, са на 0,53% лихва. Когато ние теглихме дълг в началото на годината, той беше с отрицателна лихва. Това показва на международните пазари, че дори българският финансов пазар няма доверие на това провалено управление. От - 0,7% при нас до 0,53% лихва при Радев означава, че младите българи ще трябва да платят над 1,2% лихва. Финансовите и икономическите министри в двата служебни кабинета се провалиха напълно. Защо Асен Василев се смята за успешен финансов министър, когато лихвите му хвърчат нагоре и задължават българите? Имам въпрос и към Кирил Петков - защо се тегли дълг през месец, нали имаше големи инвестиции и висока събираемост?!

При „лошия Бойко“ имаше нулева миграция, управлявахме Ковид кризата успешно, строяха се пътища.

Въпреки смирението, което проявявам към тези хора с предложението ми да се обединим около борбата с коронавирус кризата, те заявиха, че не ги интересува.

Румен Радев казал, че е видял с очите си какво е да даваш дежурства в пандемия, когато има нарастване на случаите. А какво говореше преди – че мафията плаши хората със статистики от пандемията.

Светът вече излезе от пандемията, а в България отново се говори за пълно затваряне. Молбата ми към българите е само да отидат и да се ваксинират!”

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов