Борисов: Светът вече излезе от пандемията, а в България отново се говори за пълно затваряне

Мисия

27-10-2021, 13:42

Снимка:

кадър

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

"Молбата ми към българите е само да отидат и да се ваксинират!", призова бившият премиер

Румен Радев и министрите му докараха България до толкова трагично положение, че вече само Господ може да спаси хората. Това написа Бойко Борисов на профила си във Фейсбук.

"Служебният кабинет е изтеглил трети дълг! Първо изтеглиха 300 милиона, след това два пъти по 500 милиона. Държавните ценни книжа, които заложиха вчера, са на 0,53% лихва. Когато ние теглихме дълг в началото на годината, той беше с отрицателна лихва. Това показва на международните пазари, че дори българският финансов пазар няма доверие на това провалено управление. От - 0,7% при нас до 0,53% лихва при Радев означава, че младите българи ще трябва да платят над 1,2% лихва", коментира бившият премиер, който днес посети Басарбовски манастир "Св. Димитър".

"Финансовите и икономическите министри в двата служебни кабинета се провалиха напълно. Защо Асен Василев се смята за успешен финансов министър, когато лихвите му хвърчат нагоре и задължават българите? Имам въпрос и към Кирил Петков - защо се тегли дълг през месец, нали имаше големи инвестиции и висока събираемост?", попита Борисов.

"Румен Радев се опитва да ми вменява вина за собствените си грешки. Искам да изясня какво казах по повод на ваксините на Пфайзер, за да не продължават спекулациите. На ампулите пише, че са годни до 30.09.2021. С решение на ЕК този срок е удължен до декември. Претенцията ми към Румен Радев и Стойчо Кацаров е, че нямаха смелостта да обяснят на хората, че има казус със срока на годност. Ваксините са безвредни, но дали са ефективни? Няма време това да бъде проучено. Да бяха казали навреме: отидете и се ваксинирайте, докато ваксините са в срок", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Въпреки смирението, което проявявам към тези хора с предложението ми да се обединим около борбата с коронавирус кризата, те заявиха, че не ги интересува. Румен Радев казал, че е видял с очите си какво е да даваш дежурства в пандемия, когато има нарастване на случаите. А какво говореше преди – че мафията плаши хората със статистики от пандемията. Светът вече излезе от пандемията, а в България отново се говори за пълно затваряне. Молбата ми към българите е само да отидат и да се ваксинират!", каза още Бойко Борисов.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия