Състоянието на фитнесите на открито и детските площадки бяха темите на приемен ден

Устойчивостта на спортните уреди на откритите фитнес зони и съоръженията на детските площадки коментираха възрастни русенци пред заместник областния управител Синан Хебибов. Те споделиха притесненията си, че в тази седмица, когато не могат да посещават пенсионерските клубове поради страха от заразата с ковид-19, единствената им алтернатива остава да се срещат по градинки и места за отдих и спорт на открито. Заради болестите си не всички от тях са ваксинирани и не могат да посещават кафенетата. Дошлите на приемния ден изразиха загриженост за това как се поддържат площадките и има ли кой да следи за тяхното  експлоатационно състояние.

Оказва се, че русенци недоволстват и от липсата на отопление в градския транспорт, както и от това, че част от спирките са начупени. Това е особено осезаемо в студените сутрини, когато хората отиват на работа.

Не са малко и хората, които се притесняват и за работните си места. Почти всяка седмица при областния управител или при някой от неговите заместници идват граждани с молби за наемане на работа. Областната администрация е в контакт с Бюрото по труда и прави всичко възможно за осигуряване на заетост на безработните.

Припомняме, че областният управител на Русе Борислав Българинов и неговите заместници провеждат приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223.

 

 Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов