Пореден голям скок в броя на заразените с COVID-19

Животът

26-10-2021, 10:34

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Област Русе е в тъмночервената Ковид зона

Пореден скок в броя на заразените с COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско. Само за последните 24 часа новите случаи са 177, като сред тях има дванайсет ученици и две деца в предучилищна възраст. Това на практика е най-високата стойност на заразени от началото на четвъртата вълна. Над 83% от болните или 147 са от община Русе. Девет заразени има в Бяла, седем в Иваново, шест в Ценово, пет в Две могили, както и по един в Борово, Ветово и Сливо поле. Същевременно през вчерашния ден са оздравели 101 човека, а четири жени и петима мъже с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 417, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 18 679, а преболедувалите са 16 075. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се намира на девето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 39. На болнично лечение към момента в областта се намират 247 човека, като 52 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните има трима ваксинирани пациенти. Свободните легла са 77, от които интензивните са девет.

До момента в областта са извършени 77 850 имунизации, като повторна доза са получили 40 006 човека. Само през вчерашния ден са поставени 431 ваксини, като седемнайсет от тях са на деца на възраст между 12 и 18 години. Същевременно бустерна доза са получили 325 човека от областта.  

Припомняме, че до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. Припомняме, че на този етап се предвижда пунктът в „Практикер“ да функционира до 5 ноември, а ако се окаже, че е сред натоварените, то най-вероятно той ще продължи да работи и след това.  В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия