30 заразени и 90 излекувани от Ковид-19 за последното денонощие

Животът

25-10-2021, 11:26

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Област Русе е в тъмночервената Ковид зона

Три пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 и спад на активните случаи отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско за изминалото денонощие. Новите случаи са 30, като сред тях има двама ученици и едно дете в предучилищна възраст. Най-много са заболелите в община Русе – двайсет. По двама заразени има в Борово, Две могили, Иваново и Сливо поле, както и по един в Бяла и Ценово. Без нови случаи са населените места от община Ветово. Същевременно през вчерашния ден са оздравели 90 човека, а двама мъже с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 350, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 18 502, а преболедувалите са 15 974. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се намира на единайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Шумен и Ямбол – по пет. На болнично лечение към момента в областта се намират 261 човека, като 48 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните през вчерашния ден има един ваксиниран пациент. Свободните легла са 63, от които интензивните са 13.

До момента в областта са извършени 77 419 имунизации, като повторна доза са получили 39 742 човека. Същевременно бустерна доза са получили 315 човека от областта.  

Припомняме, че от днес до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. Припомняме, че на този етап се предвижда пунктът в „Практикер“ да функционира до 5 ноември, а ако се окаже, че е сред натоварените, то най-вероятно той ще продължи да работи и след това.  В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия