Блъснаха пешеходка на зебра в Благоевград

Заловиха пиян шофьожр в областния град

През изминалото денонощие в Благоевградска област са станали следните ПТП:

- Вчера около 07:10 часа на бул.„Димитър Солунски“ в Благоевград лек автомобил „Опел Астра“ с 64-годишен водач от Благоевград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е блъснал 59-годишна жена от Кочериново, която пресичала пътното платно на обозначено за целта място. Пострадалата е транспортирана от водача на автомобила до ЦСМП-Благоевград. Тя е настанена в МБАЛ-Благоевград с фрактура на рамото. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача е отрицателна.

- Вчера около 13:15 часа на ул.„Владо Черноземски“ в Благоевград лек автомобил „Хонда Сивик“ с 21-годишен водач от Благоевград, като не спазва необходимата дистанция,  блъснал в задната част лек автомобил „Опел Астра“ с 39-годишен водач от Благоевград, който в този момент намалявал скоростта, за да спре на пешеходна пътека и даде предимство на пешеходец. При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

- Вчера около 15:15 часа на АМ „Струма“ в района на Сандански лек автомобил „БМВ“ с 52-годишен водач от с.Първенец, област Пловдив, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, не осигурява необходимата дистанция и блъска в задната част намаляващ скоростта си лек автомобил „Фиат“ с 51-годишен водач от с.Лозен. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

- Вчера около 17:45 часа на ул.„Марица“ в Благоевград лек автомобил „Опел Кадет“, управляван от 60-годишна благоевградчанка, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, блъснал 5-годишно момче от Дупница, пресичащо пътното платно на необозначено за целта място. Детето е пострадало с фрактура на крака и без опасност за живота. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водачката на автомобила е отрицателна.

- Около 16:50 часа вчера ул.„Ген. Тодоров“ в Благоевград от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“. С техническо средство е установено, че 42-годишният водач на автомобила шофира с наличие на 2,80 промила алкохол в издишания въздух. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов