Кметът Пенчо Милков посрещна търговския съветник на австрийското посолство Филип Купфер

Кметът Пенчо Милков се срещна днес с търговския съветник към посолството на Австрия и ръководител на ADVANTAGE AUSTRIA Филип Купфер.

Освен австрийското присъствие в местната икономика, двамата обсъдиха и ключовите инфраструктурни проекти, които ще формират Русе и региона през следващите години. Разгледано беше и изграждането на втори мост над Дунав край града и голям буферен паркинг върху общинска земя, за който ще се търси съфинансиране от държавата и частни инвеститори.

„Изграждането на магистралата Русе-Велико Търново е от огромно значение за всички нас, но 39 обекта на археологическото наследство забавят изграждането ѝ“, сподели кметът.

Той разказа още за работата на общинската администрация с българската авиокомпания Gullivair за възстановяването на гражданските полети като по-бърза и евтина алтернатива за пътуващите до столицата.

Купфер прояви интерес към инвестиционния профил на Русе и плановете на ръководството за икономическото му развитие. Милков подчерта, че един от основните въпроси остава корабостроителницата, за която желае държавата да открие стратегически инвеститор.

„Мога да Ви съдействам, като предам посланията Ви на организациите и институциите, с които съм установил връзка до момента“, каза Купфер.

Според него е важно бъдещите инвеститори да попаднат на отзивчива и бърза административна машина, която говори на техния език.

Филип Купфер заема поста търговски съветник от септември тази година и посещението е част от опознавателната му визита за настоящата политическа и икономическа обстановка в страната.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов