Русенци се оплакват от комуналните дейности в града

Жители на Русе се жалваха от проблем, касаещ много квартали в града от няколко седмици, а именно прекъсващото или дори липсващото на места улично осветление. Особено голямо внимание беше обърнато на факта, че част от най-централните улици и райони в града остават неосветени в нощните часове и това в комбинация с разбитите тротоари е предпоставка за инциденти. Гражданите се притесняват, че вече сме в есенно-зимния сезон, и има чести валежи и паднали листа по улиците, които са изключително хлъзгави в мокро време. Скоро идва зима, а тези площи остават все така неремонтирани, което респективно означава, че пешеходците ще трябва да или да се движат по уличните платна или да газят в калта по натрошените плочки останали от „бившите“ тротоари. Официални жалби са подавани в общината още преди месеци, но отговорът, който жалбоподателките са получили е незадоволителен за тях, а не са предприети и никакви мерки.

Русенци търсеха съдействие за намиране на работа в по-безопасна среда и се оплакваха от нарушения на противоепидемичните мерки на обществени места, в частност – градския и междуградски транспорт. Става дума за неносене на защитни маски.

Заместник областният управител увери хората, че ще насочи жалбите им към правилните места.

Oбластният управител на Русе Борислав Българинов провежда приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов