Русенци се оплакват от съседски разногласия на областния управител

Животът

16-10-2021, 12:42

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новият областен управител: Не идвам с реваншизъм

Все по-чести стават случаите на граждани, търсещи съдействие за намиране на работа от областния управител. На проведения приемен ден, хора в неравностойно положение, жители с висок процент инвалидност и служители назначени по краткосрочни програми за заетост търсеха от Борислав Българинов варианти за назначаване на постоянна работа или помощ в намирането на подходяща професия спрямо тяхната намалена работоспособност. Припомняме, че при всяка възможност Областна администрация – Русе се включва активно по различни национални програми и проекти и използва случая да даде шанс за заетост на стажанти, младежи, лица в нужда или трайно безработни.

Друг редовен казус, касаещ русенци, който отново беше на дневен ред, е проблемът със съседи. Липсата на комуникация между хората и бездействието на институциите, бе довело гражданин на село Пиргово при Борислав Българинов. Той твърди, че след ремонта в къщата, съседна на неговата се е навлязло неправомерно около половин метър в дворното му място. Отделно със същия този съсед ежедневно имат обичайните спорове за битови проблеми, което напряга допълнително обстановката. Българинов бе категоричен, че щом има нещо незаконно, то трябва да бъде отстранено и посъветва господина да подаде жалба и да заведе дело. Оказа се, че това вече е направено.

Oбластният управител на Русе Борислав Българинов провежда приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов