Близо 100 са заразените с Ковид-19 за денонощие

94 са заразените с COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие. Сред тях има четирима ученици и едно дете в предучилищна възраст, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много са заболелите от община Русе – 78. От останалите шестнайсет, шест нови случая има в Бяла, три във Ветово, по два в Борово и Ценово, както и по един в Две могили, Иваново и Сливо поле. Същевременно оздравелите от коронавирусна инфекция през вчерашния ден в региона са 40. Активните случаи са 1 071, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 17 789, а преболедувалите 15 576. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на десето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 25. На болнично лечение към момента в областта се намират 248 души, като 46 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните за последните 24 часа няма ваксинирани пациенти. Свободните легла са 80, от които интензивните са 19, но четири от тях са предназначени само за деца.

До момента в областта са извършени 74 714 имунизации, като повторна доза са получили 38 399 човека. През вчерашния ден шест деца на възраст между 12 и 18 години са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили 216 русенци.  

Припомняме, че днес три „зелени коридора“ за имунизация срещу Covid-19 ще работят в Русенско. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни на две места в Русе и на едно в Бяла. Става дума за Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, където всеки в до 15.00 часа ще може да се имунизира с препарата на „Пфайзер“, както и в Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника, намираща се на ул. „Борисова“ 36. Там ще се прилага ваксината на „Пфайзер“ и еднодозовият препарат на „Янсен“ до 12.30 часа днес. Телефонът за връзка с лечебното заведение е 082/834-634. По традиция в многопрофилната болница „Юлия Вревска“ в Бяла „зеленият коридор“ ще работи от 10.00 до 14.00 часа както в днес, така и утре. Там също ще има възможност за избор между ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов