210 кандидат-депутати ще се борят за доверието на русенци

27 политически партии и коалиции са се регистрирали в Районната избирателна комисия в Русе за участие в изборите за народни представители на 14 ноември. Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и председателя на РИК Милена Хинкова. Кандидат-депутатите този път са 210, което е с осем повече от на предходните избори на 11 юли. Единствено от регистрираните партии за изборите в ЦИК БЗНС не са регистрирали листа в 19 МИР. Най-младият сред евентуалните бъдещи народни представители е Георги Кръстев от листата на ГЕРБ-СДС, а най-възрастният е Захари Тасков от ПП „БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ „НОВА ДЕМОКРАЦИЯ“. Към датата на изборите Георги Кръстев ще бъде на 21 години и 10 месеца, а Захари Тасков на 79 години и 4 месеца.

Припомняме, че партиите и коалициите имаха възможност да регистрират кандидатите си до края на вчерашния ден.

Предизборната кампания предстои да бъде открита в петък, а от своя страна Българинов апелира за сдържаност, избягване на нападките и реален сблъсък на идеи.

Областният управител Борислав Българинов е отправил искане към Централната избирателна комисия за 209 000 бюлетини, които да подсигуряват вота на 100% във всички секции, където ще се гласува машинно и на 110% в останалите.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)