Три пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 в областта

Три пъти повече оздравели отколкото заразени с Covid-19 в Русенско за последните 24 часа. Новите случаи са 21, а излекуваните са 72. Сред заболелите няма ученици или деца от предучилищна възраст. Дванайсет от заразените са от община Русе, по двама от Борово, Бяла и Две могили, както и по един от Ветово, Иваново и Ценово. Без нови случаи са населените места от община Сливо поле. Същевременно през вчерашния ден една жена и двама мъже с положителен тест за коронавирусна инфекция са починали. Активните случаи са 856, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 17 349, а преболедувалите са 15 383. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се намира на осмо място по заболеваемост в страната наравно с Габрово. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Шумен – 1. На болнично лечение към момента в областта се намират 246 човека, като 46 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните, но в нетежко здравословно състояние се намира един пациент, който е ваксиниран. Свободните легла са 78, от които интензивните са 15.

До момента в областта са извършени 73 480 имунизации, като повторна доза са получили 37 671 лица. Същевременно бустерна доза, т.е. трета игла от ваксината на „Пфайзер“ са получили 126 лица от областта.  

Припомняме, че от днес до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Възможност за имунизация ще има и в магазин „Практикер“ от 11.00 до 15.00 часа от понеделник до петък.

По-късно през деня очаквайте информация относно започването на работа на имунизационния пункт в „Практикер“.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"