Имунизационният пункт в "Практикер" вече работи

Животът

11-10-2021, 15:02

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отворени остават "зелените коридори" за ваксинация и през следващата седмица

Изнесеният имунизационен пункт, обслужван от лекари на Регионалната здравна инспекция в Русе, в магазин „Практикер“ вече заработи. Още в първите минути имаше желаещи да се имунизират, като една не малка част от тях споделиха, че го правят с цел предимно лична защита. Първият ваксиниран се оказа управителят на магазина Петър Димов, който поиска да даде личен пример на служителите си и обществото. Веднага след него дойдоха и случайно разбрали граждани, живеещи в района. Сред тях бяха съпруг и съпруга съответно на 85 и 80 години. „Искаме да се опазим от болестта и затова сме тук да си поставим първа доза от ваксината на „Пфайзер“, коментира 80-годишната Стефана Йорданова. Не липсваха желаещи да се ваксинират и поради предстоящо пътуване зад граница. Сред чакащите да се имунизират бе и 20-годишният Алекс Стойчев, който е футболист в „Локомотив – Русе“.

На място в пункта има всички необходими условия, като хладилник, кушетка и компютър. Всеки, който ще се ваксинира там, ще получи документ, с който може да вземе ваучер на стойност от 20 лева. Всъщност ваучер по двайсет лева ще се дава за всяка поставена доза. Той ще може да се използва в срок от една година от датата на ваксинация за закупване на стоки на същата или по-голяма стойност, след доплащане. На този етап се очаква пунктът да работи в следващите четири седмици или по-точно до 5 ноември. Ако интересът е голям, то Петър Димов уверява, че ще се намери начин пунктът да работи още време. За сега е предвидено да се поставят ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“.

Припомняме, че в петък с условията за работа и ваксинация в кабинета се запозна и заместник областният управител на Русе Синан Хебибов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов