Художникът Хрисанд Хрисандов бе удостоен със златна значка "Русе"

Кметът на Русе Пенчо Милков удостои със златна значка художника Хрисанд Хрисандов на юбилейната изложба, отбелязваща 70-ия му рожден ден.

„Вашето творчество се е превърнало в неизменна част от духа, с който русенци се гордеем. От свое и от името на съгражданите ни Ви благодаря за дългогодишния принос към културния и образователния живот в Русе“, каза кметът.

„Хрисанд е художник със стил, разпознаваем не само в Русе, но и в цялата страна. Винаги са любопитни неговите експерименти с женските образи и сюжети, в които се сливат реалността-чувството на съзерцание от натура и миражите от носталгичните видения“, сподели Елена Великова, директор на Градската художествена галерия.

Хрисанд Хрисандов е роден през 1951 година в град Попово.  Завършва Художествената гимназия за изящни изкуства в София, а след това и специалност Живопис във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. От 1978 г. живее и работи в Русе. Любовта му към дунавския град личи ясно в картините, запечатали романтичното дунавско крайбрежие и неповторимата архитектура.

Значителна част от своя път художникът отдава и на преподаването, като повече от 25 години работи като учител по рисуване в СУ „Възраждане“ в Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов