ВМРО излиза на протестен поход срещу цената на тока

Протестен автопоход организира днес ВМРО, съобщи Искрен Веселинов във Фейсбук. Протестът е част от националната кампания против високата цена на тока, спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа необходимост.
Автопоходът ще се проведе днес от 11.00 ч.
Сборният пункт е на обществения паркинг до НАП в Русе, а маршрутът ще премине през Пантеона на възрожденците, а от там по бул. „Цар Освободител” към Кръговото. От него се насочваме през бул. „Генерал Скобелев” към Централна ЖП Гара, през охлюва и бул. „България” към бул. „Гоце Делчев”, бул. „Васил Левски”, на светофара между „Дружба” и „Чародейка” към бул. „Христо Ботев”. От там към Кръговото, от което поемаме по бул. „Липник” до КАТ, след което обратно по „Липник” до „Париж”, от където поемаме към началната точка и събитието приключва.
"Излишно е да изброяваме в проценти поскъпването на тока, парното, газта и хранителните продукти, защото всеки човек, всяко домакинство усеща натиска ежедневно.
От ВМРО настояваме за:
1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.
2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените.
3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.
4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.
5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене", става ясно от публикацията.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"