Нова STEM работилница радва учениците в ОУ „Васил Априлов“

Животът

08-10-2021, 09:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

19 ученици от ОУ „Васил Априлов“ с дипломи от Детското полицейско управление

Най-новият STEM център /за наука, технология, инженерство и математика/ отвори врати в русенското основно училище „Васил Априлов“ днес. Работилницата се осъществява по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“ и е четвъртият подобен кабинет, който отваря врати в града.

В новия център учениците ще имат богат избор от дейности – ще учат чрез опити, ще вземат решения чрез анализ на данни, ще могат да повишат знанията си по STEM предметите и ще подпомагат кариерното си ориентиране. Комуникационните технологии, които центърът предлага, са ресурс, чрез който учителите да осъществят основната си дейност – децата да могат реално да видят това, което учат и как то да може да намери място в живота им. Преподавателите от ОУ „Васил Априлов“ са преминали обучение в майсторски клас, като всички те заедно с учениците имат принос в изграждането на интериора на STEM центъра. Творческата среда е и мобилна – всички мебели, освен развиващи въображението, са и лесно преносими.

„Това е мястото, където знанието среща реалния живот“, каза директорът на училището Гергана Григорова.

Тя благодари на целия си екип за неуморната и отдадена работа по изграждането на центъра.

На тържественото откриване присъстваха заместник-кметът на Русе Енчо Енчев, заместник областният управител Стефка Караколева и началникът на РУО д-р Росица Георгиева.

„Нашето желание е условията за всички деца да са еднакви и в Русе да има повече такива центрове, които да осигурят по-доброто ни бъдеще“, каза заместник-кметът.

Той пожела на учениците високи резултати и повече присъствени часове, за да могат максимално да се възползват от „STEM работилницата“.

Припомняме, че до момента свои STEM центрове по националната програма са открили и СУ „Васил Левски“, ОУ „Ангел Кънчев“ и ПГ по речно корабостроене и корабоплаване. Предстои да бъдат завършени и творческите стаи в ПГ по транспорт , АГ „Гео Милев“, МГ „Баба Тонка“ и ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)