Станимира Петрова триумфира с купа „Балкан“

Станимира Петрова прибави поредно отличие към богатата си колекция. Световната и трикратна Европейска шампионка спечели купа „Балкан“. Седмото издание на международния турнир по бокс за жени приключи днес в столицата.

Станимира, която е сред лицата на спортната агенция SPORT CHAMPIONS AGENCY, грабна трофея, след като ликува в категория до 57 килограма. На финала родната звезда успя да преодолее съпротивата на силната боксьорка от Румъния Клаудия Мария Нечита. Световната ни и трикратна европейска шампионка показа познатата си класа и съумя да пречупи силната си съперничка след 3:2 гласа.

Така тя се поздрави както със златен медал, така и с трофея от турнира. Второто място е за французойката Мишел Давина (75 кг), а третото остана за румънката Нечита. В отборното класиране над всички е Италия. Освен Станимира Петрова, с титла за България се поздрави и Златислава Чуканова. Тя преодоля една от водещите боксьорки на Русия – Рината Безел. В категория до 50 килограма българката успя да наложи своя стил и след много силен мач стигна до заслужена победа с 3:2.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен