XXV-ото издание на Международния конкурс за млади изпълнители „Северно сияние” ще се проведе от 8 до 10 октомври

Животът

07-10-2021, 08:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

С гала концерт на лауреатите приключи конкурсът „Северно сияние“

Традиционният за Русе певчески конкурс за млади изпълнители „Северно сияние“ започва на 8 октомври.

Той се провежда под патронажа на кмета на Русе Пенчо Милков и включва изпълнения на популярни песни в два състезателни дни.

От 13 часа на 8 и 9 октомври в голямата зала на Доходното здание зрителите ще могат да наблюдават надпреварата на най-малките участници от I, II и III възрастова група, а от 17:30 ще се представят изпълнителите от IV и V възрастова група. Всичките те ще бъдат оценявани от жури в състав Светослав Лобошки, Хайгашод Агасян и Тони Димитрова.

В петък от 19:30 ч. на открита сцена пред общината ще се проведе концерт „Гран при и специални гости“ с гост певецът Георги Дюлгеров – носител на редица престижни награди и отличия.

В неделя от 17:30 ч. пред Доходното здание ще има рецитал на Тони Димитрова, а конкурсът ще завърши с гала-концерт, на който ще станат ясни победителите и носителят на Наградата на кмета.

Входът през трите дни на конкурса ще е свободен. Желаещите да се насладят на изпълненията на младите таланти ще могат да го направят при спазване на въведените противоепидемични мерки – дезинфекция на входовете, използване на лични предпазни средства и спазване на необходимото отстояние един от друг, а за седящите в залата – заемайки през едно място в нея.

Инициатор и директор на музикалния форум е вокалният педагог и почетен гражданин на Русе Вили Икономов, а съорганизатори са сдружение „Северно сияние” – Русе в партньорство с ОП „РусеАрт” и Общински младежки дом – Русе.

Подробна и актуална информация относно конкурсната програма може да получите на място в Доходното здание или като посетите страницата на конкурса във фейсбук.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов