Кралев: Провалът на правителството с ваксинационния календар и липсата на мерки е очевиден

Четвъртата вълна вече взе стотици човешки жертви, а правителството на Радев бездейства шести месец, написа той в социалните мрежи

Четвъртата вълна на пандемията от COVID-19 вече взе стотици човешки жертви, а правителството на Румен Радев бездейства шести месец. Това написа бившият спортен министър Красен Кралев на профила си във Фейсбук по повод утежняващата се ситуация с вируса.

"bTV новините съобщават за 2866 ковид новозаразени днес, увеличават се хората в болници, починалите са 104. През последното денонощие в болници са приети 686 души, от които 91 % не са ваксинирани. В момента 5223 души са хоспитализирани и 460 се нуждаят от интензивни грижи. Многократно предупреждавахме, че през третата седмица от началото на учебната година, броят на заболелите ще започне да нараства. Провалът на правителството с ваксинационния календар и липсата на противоепидемични мерки е очевиден", посочва Кралев.

Той отбелязва, че правителството на Бойко Борисов е получило по-голямо количество ваксини от останалите, благодарение на Европейската комисия, а сега служебният кабинет ги продава или дарява на други страни.

"И да, Кацаров, ти си недоразумение! Интензивните отделения на болниците са пълни с български граждани, част от пациентите са невръстни деца", пише още Красен Кралев.

"Четвъртата вълна вече надминава броя на починалите от тpетата вълна, когато нямахме ваксини. Но се отнесохме отговорно към ситуацията!", подчертава бившият спортен министър и пита за пореден път: "Има ли пилот в самолета !?"



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов