Областният управител се включва в международно събитие, посветено на транспортната свързаност

Животът

06-10-2021, 11:03

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

АПИ ще кандидатства по ОП „Транспортна свързаност“ за тунела под Шипка

Предизвикателствата пред свързаността на Русе с останалата част от страната и със северната ни съседка ще бъдат обсъдени по време на национална конференция с международно участие по транспосртна инфраструктура, в  която ще се включи и областният управител Борислав Българинов. Събитието ще се проведе от 7 до 9 октомври в Несебър. Там Българинов ще изнесе подробен доклад за състоянието на инфраструктурата в региона, както и за необходимостта от ремонт на най-наложителните пътни участъци. Ще бъде представена и идеята за изграждане на втори мост над река Дунав при Русе. Анализ ще бъде направен и на настоящата ситуация, касаеща огромния трафик, ежедневно преминаващ през моста между Русе и Гюргево. Не по-малко внимание ще бъде обърнато и на напредъка по дейностите за пускането на фериботната линия, както и на други значими проекти като изграждането на кръгово кръстовище при „Джъмбо“, което да намали риска от произшествия. Обект на дискусиите ще бъде и създаването на стратегически паркинги на територията на „Свободна зона“ – Русе, където общо да могат да паркират над 400 тира и така да се сведе до минимум опашката от чакащи да преминат границата камиони на бул. „България“ и „Тутракан“.

Също така областният управител ще отправи апел към организаторите за подкрепа на идеята новото мостово съоръжение между България и Румъния да бъде именно при Русе. „Крайно време е да се предприемат реални стъпки за решаване на основните проблеми на русенци, защото празните обещания без последващи действия не водят до решения. Ако искаме регионът да се съживи, е необходимо да се създадат предпоставки за привличане на разнородни бизнеси. Нека не забряваме, че тези предпоставки стават факт благодарение на държвната и общинска политика.“, смята Българинов.

Във форума ще участва и заместник-председателят на Окръжния съвет Кристиян Анкулеску, както и Нику Мърдале и Мируна Ефтимиу, които са съветници в Окръжния съвет съответно по регионално развитие и европейски проекти. Инициативата се организира за 14-а поредна година от Инситута по транспортно строителство и инфраструктура в партньорство с Факултета по транспортно строителство към УАСГ и Сдружение „Български форум по транспортна инфраструткура“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов