Откриха най-голямата учебна площадка за безопасно движение в ДГ „Здравец“

Животът

06-10-2021, 07:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Площадка по безопасност на движението изградиха в двора на детска градина

С много песни, танци и игри бе открита новата учебна площадка за безопасно движение в ДГ „Здравец“. Празникът за децата от 4-та група мина под надслов „Бъдещите ученици правилата знаят, безопасно ще се движат и играят“.

Площадката е направена по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ и е най-голямата в Русе. На нея са изобразени улици, пешеходни пътеки и велоалеи, а знаци и светофари помагат на най-малките да се ориентират по-добре в пътната обстановка.

Възпитаниците на детска градина „Здравец“ показаха своите умения и знания за безопасното придвижване на децата по пътищата. Състезанието приключи с равен резултат за предучилищните групи „Щурче“ и „Калинка“. Жури на надпреварата бяха инспектор в отдел „Транспорт“ Боряна Пенчева, директорът на детска градина „Здравец“ Диана Калбанова и представители на Второ РПУ – Русе. След оспорвана игра всички състезатели получиха награди и грамоти.

Припомняме, че наскоро приключи Европейската седмица на мобилността, в която възпитаниците на ДГ „Здравец“ се включиха с ентусиазъм.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов