Завърши Националният турнир по авиомоделизъм „Купа Север“

Спорт

05-10-2021, 15:56

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приключи Националният турнир по авиомоделизъм “Купа Дедал”

Завърши Националният турнир по авиомоделизъм „Купа Север“, който се проведе на два полигона паралелно – основен на игрището на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и на игрището на землището на село Бъзън. Въпреки отсъстващите карантинирани спортисти, в състезанието се включиха 26 участници от цяла България – Русе, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Велико Търново, Казанлък и Попово.

В клас HLG от първа възрастова група на първо място се класира Магдалена Цолева от Русе, второто място грабна Калоян Йорданов от Разград, а трети стана Богдан Владев също от Русе.

Надпреварата в клас HLG втора възрастова група също донесе медали на русенци – Мариан Михайлов и Йоана Иванова завоюваха съответно първо и трето място, а Пламена Белчева от Велико Търново си тръгна със сребърния медал. Битката за първенеца беше много оспорвана с разлика само от 2 точки.

В същия клас беше изведено смесено класиране за девойки от първа и втора възрастови групи, където първото място се запази безапелационно от Магдалена Цолева, второто отиде при Пламена Белчева, а на трето място се позиционира Йоана Иванова.

При юношите в клас F2B първенец стана Михаел Василев от Попово, след него се нареди Антон Йотов от Русе, а трети на почетната стълбичка се качи Йоана Иванова, също от Русе. Резултатите от класирането от "Купа Север" в този клас се зачитат за резултати за Националното първенство 2021 год., с което 13 годишната Йоана дебютира на първенството за мъже и юноши. Само седмица по-рано младото момиче взе републиканската титла за деца в същия клас.

При мъжете в клас F2B кордов акробатичен златен медал получи Юлиян Нейчев от Варна, сребърен – Георги Георгиев от Велико Търново, а след оспорвана битка бронзовият отиде при Светослав Вичев, също от Варна.

Национален турнир по авиомоделизъм „Купа Север“ се провежда под егидата на Община Русе. Победителите в атрактивното състезание бяха отличени от Деян Димитров от отдел „Образование, спорт и младежки дейности“.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов