Областна управа готова с организацията на изборите

Животът

05-10-2021, 06:06

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЦИК: И без нови машини ще проведем изборите

324 се очаква да бъдат секциите в област Русе за предстоящия на 14 ноември вот 2 в 1. В тази бройка обаче не влизат секциите, които ще бъдат разкрити в домове за възрастни хора, болници, ареста и евентуално други типове секции, като Ковид. Най-много са в най-голямата община Русе – 210, а най-малко на този етап в Борово и Ценово – по 10. 23 са секциите в Бяла, 21 във Ветово, 18 в Иваново, 17 в Сливо поле и 15 в Две могили.

По думите на областния управител Борислав Българинов са предприети всички необходими мерки за гарантиране на честни и демократични избори. Въпреки че ситуацията е безпрецедентна в историята на страната и за пръв път се провеждат едновременни избори за народни представители и президент, то според Българинов екипът на администрацията се справя безпроблемно и в срок с всички задачи. „Няма проблем с организацията на изборите, с всички институции от региона си сътрудничим отлично.“, категоричен бе Българинов. Колкото до проблема с купуването на гласове, той е сигурен, че отново Областната дирекция на МВР, ДАНС и РИК под ръководството на Прокуратурата ще работят в пълен синхрон и няма да се допуснат манипулации на 14 ноември. „На предходните избори област Русе бе давана за пример в цялата страна, че по всички сигнали бе взето отношение моментално.“, заяви Българинов. Областната управа в крайдунавския град отново ще бъде в готовност да отговори на всеки гражданин, който счита, че някъде в региона има опасност от купен вот.

Най-вероятно протоколите от изборите ще се обработват отново в „ОЗК Арена“, като този път организацията ще бъде малко по-различна. Причината е, че преди е имало „конфликтна“ точка на засичане на влизащите и излизащите. През следващите седмици ще бъде направена симулация на процеса на място. Осигурени са и финансови средства за провеждането на изборите, като на този етап все още е рано да се каже конкретната сума за Русе. Предвидени са и необходимите средства за лична защита, така че да се спазят всички необходими мерки за ограничаване разпространението на Covid-19.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов