Иглика Пеева бе наградена със златна значка "Русе"

Животът

04-10-2021, 07:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Златна значка „Русе“ за Емил Табаков

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев награди със златна значка на Русе журналиста Иглика Пеева на представянето на новата ѝ стихосбирка „Завръщане в Итака“. Литературният празник за русенския културен елит се състоя в Художествената галерия.

„Завръщане в Итака“ е 11-ата поред стихосбирка на изявената поетеса и драматург и включва 20 стихотворения и една поема, дала името на книгата. Поетичната творба беше анонсирана от Крум Гергицов и Огнян Стамболиев.

На събитието присъстваха заместник-кметът Енчо Енчев и заместник областният управител Стефка Караколева. Поетесата бе наградена със златна значка „Русе“ от името на кмета Пенчо Милков. „Вярвам, че новата Ви книга ще стане източник на вдъхновение и осмисляне на ролята ни за създаване на един по-добър и справедлив свят, отварящ пред хората пътя към духовното развитие и хармония”, каза Енчо Енчев.

Иглика Пеева е родена в Русе, където работи като радиожурналист. Прави дебюта си през 1989 г. със стихосбирката „Генетичен код“. Автор е на множество пиеси и е лауреат на национални конкурси за поезия, драматургия и журналистика. Преди дни тя отпразнува своя 65-и рожден ден и 40 години творчество.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)