Проф. Белоев бе удостоен с титлата "Доктор хонорис кауза" от Университета в Питещи, Румъния

Ректорът на Русенския университет чл. -кор. проф дтн Христо Белоев, бе удостоен с почетната титла Doctor honoris causa на Университета в Питещи, Румъния на тържествена церемония проведена на 1 октомври 2021 г. в Аулата на университета.

На церемонията присъстваха ректорът на университета, председателят на Сената, заместник ректори, декани, ръководители на катедри,  преподаватели и студенти.

Председателят на сената проф. Михаела Дякону и деканът на инженерния факултет представиха процедурата по номинацията и решението да удостояване на проф. Христо Белоев с почетната титла.

Проф. д-р Димитриу Чирлесан, ректор на университета в Питещи, благодари за досегашната съвместна дейност между двата университета и за изключително активната роля и участие на ректора на Русенския университет – проф. Христо Белоев и заедно с председателя на сената извършиха церемонията по удостояването.

След връчване на отличието проф. Христо Белоев произнесе кратко слово в което благодари за оказаната висока чест. 

Проф. Белоев и придружаващите го лица взеха участие в тържествена церемония по откриване на новата учебна година проведена в центъра на града пред сградата на Общината. Той отправи приветствие към преподавателите, служителите и студентите и им пожела здрава и успешна академична година.

Университетът в Питещи е създаден през 1962 година. Към момента в него се обучават над 8000 студенти в шест факултета: Факултет по природни науки, физическо възпитание и информатика; Механико -технологичен факултет; Факултет по електроника, комуникации и компютри; Факултет по педагогически науки, социални науки и психология; Икономически и правен факултет; Факултет по теология, история и изкуства.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов