С празнични изпълнения беше почетен Денят на възрастните хора в Русе

Животът

02-10-2021, 07:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отбелязваме Международния ден на възрастните хора

С песни, танци и празнично настроение пенсионерите, ползватели на социални услуги в Русе, посрещнаха Деня на възрастните хора. Тази година се навършват 30 г. от първото честване на празника през 1991 г.

В Дома за стари хора „Възраждане“ беше организиран празничен концерт с децата от Детски – юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“, Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, Детска вокална група „Слънце“ и Школата за народно пеене.

На тържеството присъстваха кметът на община Русе Пенчо Милков, заместник-кметът Енчо Енчев и директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова, които поздравиха възрастните хора за празника им. „Радвам се, че след всички изпитания, през които минахте покрай пандемията, мога да ви видя сега усмихнати“, каза кметът.

Той обеща на живущите в следващите месеци да им бъдат осигурени климатици за по-голям комфорт. Възрастните хора бяха зарадвани и с ваучер на стойност 1000 лв. от Община Русе.

Част от ползвателите на дома също бяха подготвили репертоар с песни и стихотворения. Те имаха и изненада за всички присъстващи – изпълнение на авторска песен, посветена на Дома за възрастни хора „Възраждане“.

Празнично премина и денят в Дома за възрастни с деменция.

Те също получиха ваучер за 1000 лв., който да се използва за нуждите на живущите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов