Специализиран камион попълни автопарка на община Ценово

Специализиран камион влезе в автопарка на община Ценово. Новото попълнение в значителна степен ще подобри събирането и извозването на отпадъчни материали от населените места. Машината е специализирана за превоз на метални контейнери с вместимост от шест кубически метра. Съдовете са предназначени за събиране на растителни и строителни отпадъци. Община Ценово вече разполага с 14 контейнера, които ще бъдат разпределени по селата на общината. Съдовете ще бъдат разположени в покрайнините на населените места, където ще се събират растителните остатъци от дворовете и стопанствата на домакинствата. При заявка ще се осигурява съд за временно складиране на отпадъци при извършването на ремонтни дейности.

„Разполагането на новите контейнери в голяма степен ще подобри събирането на отпадъците. Надяваме се, че и стопаните ще проявят необходимото разбиране и съзнание. По принцип, досега в един съд се събираха и битовите, и растителните отпадъци, независимо че са издадени необходимите забрани и ограничения“, коментира Рейхан Кямилова – гл. специалист „Екология, чистота и туризъм“ в общинската администрация.

Средствата за закупуване на специализираната техника са осигурени от отчисленията, които се изплащат на Общината по закон. Камионът е втора употреба, но е преминал през обстойно техническо обслужване. Фирмата-продавач дава и шестмесечна гаранция. С предоставените средства от отчисленията Община Ценово успя да закупи и телескопичен челен товарач. Машината ще се използва за обработването на зелени растителни отпадъци и за почистването на нерегламентирани замърсявания в населените места на общината. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов