„Булмаркет“ ще си партнира с два университета за изграждането на високотехнологичен парк

Животът

30-09-2021, 19:38

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Станко Станков: "Булмаркет ДМ" е моя фирма

Кметът връчи лично наградата „Общински инвеститор“ на управителя Станко Станков

Инвестицията на „Булмаркет Груп“ ЕАД за над 9 млн. евро в „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД предвижда изграждането на база за ремонт и производство на вагони, както и научноизследователски център в партньорство с два университета. Това съобщи управителя на Станко Станков на среща с кмета Пенчо Милков, който го посети във връзка с отличието на фирмата от Националното сдружение на общините в България.

„Наградата е престижна не само за компанията ви, но и за целия регион. Осъзнаваме значимостта ви и се надяваме да продължавате да развивате успешно своята дейност.“ С тези думи се обърна кметът към Станков, връчвайки му приза в една от най-значимите категории - „Общински инвеститор“ за 2021 г.

Отличието се присъжда на компании, извършили значими инвестиции в български общини през съответната година, отчитайки броя на разкритите работни места, както и реализираните подобрения на местна публична инфраструктура.

Управителят на „Булмаркет Груп“ ЕАД благодари за наградата и заяви, че местоположението на новия хай-тех парк, който ще бъде изграден на територията на бившето ЛВЗ, е стратегическо и ще спомогне за развитието на компанията предвид възможността за бърз достъп до румънските пазари.

         Пенчо Милков определи проекта като отличен, тъй като цели да въведе високотехнологично производство, като същевременно запази съществуващия сграден фонд.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)