Ботев Пловдив е шампионът на първото полувреме

Спорт

30-09-2021, 16:06

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Отдавна не е нужно да се чака до края на мача, за да разберем дали печелим или губим при платените прогнози. В платформите за онлайн залози има десетки възможности, които не зависят от крайния изход на срещата. А една от най-популярните редом с пазари като “Двата отбора да отбележат гол” или “Брой голове в мача” (на принципа Повече или по-малко) е залог за резултат на почивката. По същия начин, по който предвиждаме кой от двата отбора ще е победител след 90 минути - или пък няма да има победител, можем да прогнозираме и в рамките на първите 45 минути. Може да се направи такъв залог и от смартфон, припомнят от Sesame.

А ако се вземаха резултатите само до почивката, то тогава и класирането би било по-различно. Така например Ботев Пловдив би имал шанса да е шампионът на първото полувреме, ако за това се даваше трофей. В първите 9 кръга “канарчетата” имаха преднина в 5 от срещите си по време на паузата, в 3 от тях резултатът беше равен, а само веднъж противникът водеше. В това отношение Ботев изпреварваше дори Лудогорец в класирането за първата част, но с уговорката, че шампионите не бяха изиграли два от мачовете си.

А пък разградчани до края на септември бяха един от трите отбора в Първа лига, които никога не отстъпваха в резултата на почивката. Другите два в тази графа са ЦСКА и Славия. Но това не означава, че тези съперници не допускат първи гол. Напротив, и Лудогорец, и “червените”, и “белите” от столицата имаха мачове, в които противникът откриваще резултата, просто успяваха да изравнят още до края на първите 45 минути.

При Левски няма разлика, а Локо Пловдив е на дъното

При някои отбори не се забелязват сериозни контрасти между резултатите им на почивката и тези след края на мача. Ясен пример е Левски, който до деветия кръг имаше 8 точки, а ако се даваха точки след първото полувреме, би имал 9. Лесно е да се открие разликата - тя дойде в дербито с ЦСКА, в което “сините” поведоха, почивката дойде при 1:1, а “червените” спечелиха през втората част.

Но други като Локомотив Пловдив се представят много по-слабо до паузата, отколкото след нея. “Черно-белите” така или иначе стартираха трудно сезона и до края на септември имаха само една победа. За този период все пак в актива на Локо влязоха 7 точки, които щяха да бъдат само 3, ако съдията свиреше край на мача след 45 минути. Тимът от “Лаута” е и единственият, който никога до 9-ия кръг включително (като не броим един отложен мач) не е водил в резултата на почивката.

Иначе равният резултат на полувремето е често срещан и дори преобладаващ при доста клубове в Първа лига. В тази категория можем да поставим споменатата вече Славия, както и Царско село. И при двата столични отбора в 7 срещи от първите 9 кръга никой не е имал превес на почивката. Близо до този показател е Берое (6 ремита), докато най-малко ремита на полувремето регистрират двата тимове, които наричаме “орли” - Лудогорец и Пирин, само по два пъти.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов