Продължава програмата на фестивала "Мартенски музикални дни"

С концерта „През вековете“ Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ и диригентът Пламен Джуров гостуват на русенската фестивална сцена  на 28 септември (вторник) от 19:00 ч. в Доходно здание. В Първия клавирен концерт на А. Шнитке – една от най-красивите и дълбоко експресивни творби на композитора, музикантите ще си партнират с талантливия руски пианист Сергей Редкин, спечелил само преди няколко месеца Втората награда от Международния конкурс „Кралица Елизабет“ в Брюксел.

Съвременният контекст на програмата на „Мартенски музикални дни“  се допълва и от джаз концерта с участието на талантливите млади музиканти от „Теодор Петков Джаз Трио“, които ще представят албума си “Bake a Biscuit” на 29 септември (сряда) от 20:00 часа.

На 30 септември (четвъртък) русенската публика ще се срещне с необикновената артистична енергия на една от най-търсените кларинетистки днес – израелката Шарон Кам, която ще партнира на световноизвестния Струнен квартет „Jerusalem“ в интерпретацията на една от най-красивите творби в ансамбловата литература – Кларинетния квинтет на Брамс. В програмата още ще прозвучат прочути струнни квартети от Моцарт и Корнголд.

Основни медийни партньори на МФ „Мартенски музикални дни“ са Българска телеграфна агенция, Българско национално радио, Българска национална телевизия и Live7 TV.

Програма на фестивала: https://www.marchmusicdays.eu



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)