В пет общини в Русенско няма нови случаи на Ковид-19

Регионалната здравна инспекция не отчита заразени с коронавирус през вчерашния ден в пет от общините в областта. Става дума за Борово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово. Новите случаи на Covid-19 в областта са 12, като 8 от тях са в община Русе, три от Бяла и един от Ветово. За изминалото денонощие са починали дама души с положителен тест за коронавирус – жена и мъж от община Русе. Активните случаи на територията на областта са 780, като броят на диагностицираните с коронавирус в Русенско от началото на пандемията е 16 578, а на преболедувалите – 14 739. На болнично лечение към момента се намират 171 човека, от които 49 са в реанимация. Свободните легла са 82, като 12 от тях са за интензивни грижи.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 12-о място по заболеваемост в страната, наравно с Плевен и Силистра. През вчерашния ден единствено в област Шумен не са диагностирцирани новозаразени, а в Добрич и Кърджали са отчетени само по два нови случая.

До момента в областта са извършени 71 055 имунизации, като повторна доза са получили 36 064 лица.

През тази седмица от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Припомняме, че в Тубдиспансера ежедневно ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в дните понеделник, сряда и петък имунизации ще могат да се правят и с „Янсен“. Препаратът на „Модерна“ ще бъде достъпен във вторник и четвъртък. В останалите две лечебни заведения също са осигурено всички налични видове ваксини, като те могат да се прилагат по всяко време.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов