21 нови случая на COVID-19 в област Русе

21 нови случая на зелен  отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско за изминалото денонощие, като 14 от тях са от община Русе. Трима заболели има в Ценово, както и по двама в Борово и Бяла. Без заразени с коронавирус са населените места от общините Ветово, Две могили, Иваново и Сливо поле. Същевременно за последните 24 часа са оздравели 20 души, но една жена и един мъж с положителен тест за коронавирусна инфекция са починали. Активните случаи са 780, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 16 566, а преболедувалите 14 729. На болнично лечение към момента в областта се намират 229 души, като 47 от тях са в реанимация. Свободните легла са 95, от които интензивните са 14.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 14 място по заболеваемост в страната наравно с Кюстендил. През вчерашния ден няма област без нови случаи, като с най-малко са Кърджали и Шумен – по четири.

До момента в областта са извършени 71 054 имунизации, като повторна доза са получили 36 064 лица.

Днес до 14.00 часа „зелени коридор“ ще има в болницата в Бяла „Юлия Вревска“. През делничните дни от следващата седмица от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Припомняме, че в Тубдиспансера ежедневно ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в дните понеделник, сряда и петък имунизации ще могат да се правят и с „Янсен“. Препаратът на „Модерна“ ще бъде достъпен във вторник и четвъртък. В останалите две лечебни заведения също са осигурено всички налични видове ваксини, като те могат да се прилагат по всяко време. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов