Четири бързи производства са образувани срещу нарушители на пътя

На 23 септември около 00:20 часа по третокласен път – 2001, в посока от гр. Ветово за с. Писанец, екип на РУ – Ветово е извършил проверка на лек автомобил марка "Дачия", модел "Логан" с русенска регистрация, при която е установено, че колата управлява 39-годишен мъж от Ветово. При последвала проверка за употреба на алкохол с техническо средство е станало ясно, че мъжът е седнал зад волана след употреба на алкохол, като уредът е отчел наличие от над 1.2 промила. Той е бил конвоиран до болница в Русе, където е дал кръвна проба за изследване и при химическото изследване на пробата в лабораторията на областната дирекция на МВР, в кръвта на водача е установена концентрацията на алкохол от 1.31 на хиляда. Образувано е бързо производство по описа на РУ-Ветово, за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.   

На 21 септември в 15:15 часа в гр. Ветово на ул. Сливница, патрул на РУ – Ветово е спрял и извършил проверка на лек автомобил марка "Фолксваген", управляван от 20-годишен ветовчанин, при която е установено, че той има положителна проба за наркотици. Тестът е отчел положителен резултат за употреба на тетрахидроканабинол/марихуана. Мъжът е конвоиран до медицинско заведение за да даде проби, но там в присъствието на медицинско лице е отказал. Случаят е документиран и по него е започнато бързо производство по описа на РУ-Ветово, за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

На  22 септември около 11:00 часа в с. Смирненски, при движение по ул. Бузлуджа, патрул на районното управление във Ветово е засякъл и спрял за проверка мотопед "Daytona Nova" без поставени регистрационни табели на указаните за това места. При допълнителните справки се е оказало, че превозното средство, управлявано от 76-годишен мъж от селото, не е регистрирано по надлежния ред. Констатираното е документирано от униформените и случаят предаден на разследващите, като е образувано бързо производство по описа на РУ-Ветово, за престъпление по чл. 345, ал.2 вр. с ал.1 от НК.

Около 15:40 часа на 21 септември по ул. К.Фичето в гр. Бяла екип на местното районно управление е извършил проверка на кола с марка „Форд“, при която като водач е установен мъж на 37 г. от гр. Полски Тръмбеш. В хода на действията си униформените са констатирали, че мъжът е неправоспособен, като справка е показала, че той има влязло в сила наказателно постановление по чл. 150 от ЗДВП от РУ - Полски Тръмбеш. Случаят е документиран от служителите и предаден на разследващ полицай. Срещу 37-годишния е образувано бързо производство по описа на РУ – Бяла, за престъпление по чл. 343 в, ал. 2 от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов