„МЕДИКА“ увеличи състава си със 17 новодипломирани специалисти

17 от абсолвентите от випуск 2021 г. на факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“ са избрали Лечебни заведения „Медика“ за своето професионално развитие. Младите кадри са започнали стажове, а в последствие и работа в структурите на вече доказалия се коректен работодател. Още в първите курсове от следването си те са изявили своите предпочитания и вече влизат в екипа, като пълноправни специалисти.

Всяка година ЛЗ „Медика“ привличат десетки млади специалисти, които обогатяват вече утвърдения медицински екип със своята енергия и жизненост. Голяма част от сестрите, акушерките и кинезитерапевтите, които постъпват на работа в групата лечебни заведения, са завършили Русенския университет. Благодарение на добрата си колаборация със специализираните клиники и болниците, висшето училище подготвя кадри, способни да поемат работа в реални условия, веднага след дипломирането си.

В духа на добрите традиции на ръководството на Лечебни заведения „Медика”, което цени всеки свой служител, абсолвентите получиха лични поздравителни адреси от доц. д-р Кирил Панайотов с пожелания за успешна професионална и житейска реализация.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)