Кралев: Българите са мъдър народ и разбрахa, че “промяната” се оказа подмяна

"Става безпощадно ясно, че “изчегъртващите” се превръщат в “изчегъртвани”, написа Красен Кралев във Фейсбук

"И става безпощадно ясно!
Ако извънредните парламентарни избори бяха днес, над 22,5% от гласуващите биха избрали коалицията ГЕРБ-СДС (с 1% повече от резултатите, получени в изследването на същата агенция през месец август).
Това показват резултатите от най-новото социологическо проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“. То е проведено в периода 14-20 септември 2021 г. Доскоро същите правеха и невъзможното, участвайки активно в свалянето на ГЕРБ от власт, така че не вярвам да са завишили резултатите на коалицията в проучването, очаквано би било по-скоро обратното". Това написа бившият спортен министър Красен Кралев на профила си във Фейсбук по повод актуалното проучаване на "Маркет линкс" за нагласите на българите преди поредните избори тази година.
"Формацията на Кирил Петков и Асен Василев събира около 11% подкрепа, като тя черпи своя електорален ресурс основно от ИТН, които се сриват до 13,5%. ДБ са спаднали до 11.9%, а коалицията на Мая Манолова “Изправи се БГ! Ние идваме“ остава извън парламента с 3,3 %. Повече от ясно е, че евентуален възход на ПП, ще доведе до още по-голям срив в резултата на ИТН, ДБ и ИБГНИ", допълва Кралев.
По думите му, новият проект на министрите на Румен Радев ще стопи Чалгарите и ще изхвърли “мутрите” на Мая Манолова от политиката. ДБ също ще пострадат сериозно, но може би ще спечелят партньор. Или поне на това се надяват.
"Този срив в подкрепата на т.нар. партии на протеста води до изкачването на второ място на БСП (с 14.5%). И то без да има каквото и да е увеличение в електоралната подкрепа на социалистите през последните месеци.
Става безпощадно ясно, както казах преди повече от месец, че “изчегъртващите” се превръщат в “изчегъртвани”.
Българите са мъдър народ. Разбрахме, че “промяната” се оказа подмяна!
Убеден съм, че след дълги месеци на безвремие, хаос и безпрецедентни кризи, хората се нуждаят от завръщане към нормалността. Българските граждани искат сигурност, спокойствие и стабилност", пише още Кралев.
 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен