„Стара хартия за нова книга“ в Русе

Животът

24-09-2021, 08:00

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе с нов рекорд в „Стара хартия за нова книга“ 2019

За шести път Русе е домакин на националната екоинициатива “Стара хартия за нова книга“.

На 26 септември между 10 и 13 часа на пл. „Свобода“ пред хотел „Дунав“ всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника. Заглавията на щанда с книги ще бъдат разделени на възрастови групи, така че да се улесни изборът на децата и на техните родители.

За да има достатъчно книги за всички желаещи, този, който изпълни условието, ще може да получи една книга. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика. Така в рамките на празничния ден малчуганите могат да получат до две нови книги.

За радост на малките русенци ще има и забавна програма с театър, песни, танци и игри, а всеки екоентусиаст може да спечели допълнителни награди.

Организаторите са се погрижили да бъдат спазени противоепидемични наредби. На опашката пред пунктовете за събиране на стара хартия ще бъде осигурена дистанция от 1,5 м между чакащите. Носенето на маски е силно препоръчително.

Организаторите от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане.

„Стара хартия за нова книга“ се провежда с подкрепата на Община Русе и Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.

ВАЖНО: По време на празничния ден децата ще бъдат снимани от официалния фотограф на събитието. Снимките ще бъдат използвани единствено за целите на кампанията - ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на „Стара хартия за нова книга“ и част от тях - изпратени до медиите. Всеки, който има възражения относно фотозаснемането, може да се обърне към организаторите по време на събитието.

Нека заедно спасим природата и насърчим децата си да четат!Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)