81 абсолвенти получиха дипломите си от РУ

81 абсолвенти получиха дипломите си от Русенския университет „Ангел Кънчев“ по време на тържествена церемония по-рано през деня. Осем от тях са пълните отличници, останалите 73-ма са първенци на специалностите си. Шестима от пълните отличници са магистри, а двама бакалаври. Имената на пълните отличници магистри са Галина Колева от специалност „Биологично земеделие“, Деница Василева от „Компютърни системи и технологии“, Венелин Борисов от „Интернет и мултимедийни комуникации“, Севдалина Георгиева от „Методика на обучението по математика“, както и Калина Попова и Кристиян Бахдасрян от „Кинезитерапия“. Двамата бакалаври с успех 6.00 са Ана Тодорова от специалност „Бизнес мениджмънт“ и Александра Клименко от „Финансова математика“.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Борислав Българинов и неговите заместници д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов.

„Поздравявам ви за пътя, който извървяхте през последните години! Вие заслужихте уважението на своите преподаватели и доказахте, че можете да се справите с предизвикателствата, независимо от тяхната сложност и комплексност. Пожелавам ви здраве и сили, с които да осъществите целите си. Бъдете смели, поемайте рискове и винаги заставайте с достойнство зад думите и делата си. Уверявам ви, че това е категоричен гарант за успех и така ще сте сред първите в живота. Ще има обаче и моменти на трудности и разочарование, но тогава си спомнете уроците на вашите преподаватели и не скланяйте глава, а продължете напред – със знания, решителност и човечност. На вас възлагаме надеждата за промяна и за утвърждаването на едно общество, в което е отредено водещо място на мъдростта и знанието. Обществото иска да види успяла, съвременна и модерна България и вие трябва да намерите начин да създадете тази реалност. Уверявам ви, че винаги може да разчитате на личната ми подкрепа и на тази на ръководената от мен администрация. Успех и на добър час! Бъдете активни и отстоявайте гражданските си позиции!“, с тези думи Българинов се обърна към отличниците на Русенския университет.

На преподавателите той изказа благодарност за професионализма и отговорността, с които изграждат личностите на съвременна България. „Вие сте достоен пример за подражание – за нас държавниците, които можем да се поучим от вашата воля и ерудираност!“, допълни още областният управител.

Общо 1360 са абсолвентите, които завършват висше образованите през настоящата академична година.

Преди церемонията областният управител Борислав Българинов се срещна с ректора чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и двамата обсъдиха актуални въпроси в сферата на висшето образование.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)