Кралев: Когато в цяла Европа стадионите и залите вече са пълни, спортът в България отново е ограничен

Хората на Радев доказаха, че са вредни за България и за спорта, заяви бившият спортен министър

"Световно първенство по волейбол за младежи и тенис турнира Sofia Open ще се провеждат без публика?! Подобно решение може да бъде взето единствено от предизборния щаб на кандидата за президент Румен Радев, където властват зелените чорапи.", написа Красен Кралев на профила си във Фейсбук.

Бившият спортен министър отбелязва, че когато в цяла Европа стадионите и залите вече са пълни, спортът в България отново е ограничен. По думите му "Радевата чета" е пропиляла благоприятните за ваксинация летни месеци за “чегъртане”, докато в същото време служебният здравен министър Стойчо Кацаров отишъл на море.

Ето какво още написа Красен Кралев:

"България изостава от другите държави, които вече се завърнаха към нормалния живот - никъде няма ограничения за хора със сертификат за имунизация, прекаран COVID, или PCR тест, валиден 72 часа.

Бих искал да се обърна към освободените от физическо възпитание управници с въпроса: Каква е разликата между кино и театър, и спортна зала? Няма такава.

Каква валидност имат поздравителните ви адреси до българските шампиони, когато много искахте да се снимате с тях… Знаете ли, че част от отбора на Мартин Стоев, който стана втори в света, е и в настоящия национален отбор? Да лишиш тези млади таланти от подкрепа граничи с безумие. Но това е новото нормално през последните 4 месеци.

Като управляващи ние се борихме с пандемията във време, в което никой не знаеше нищо за ковид-19. Въпреки това като спортен министър настоявах да върнем публиката при първа възможност. Къде е сега служебният министър Андрей Кузманов?!

Още когато излезе заповедта на антиваксъра Стойчо Кацаров зададох няколко основателни въпроса, на които никой не можа да отговори. Най-важният от тях беше кой ще може да спортува и да тренира в тази ситуация. Според заповедта от 7-ми септември това са само спортисти-професионалисти. “Професионалисти” означава хора, на които се заплаща за положения труд. Това отново поставя дори картотекирани състезатели под 18 години без възможност да се подготвят и да спортуват. Една не малка част от момчетата, които ще започнат да играят утре на Световно първенство с екипа на България са под 18 години. Според тази заповед те дори не би следвало да вземат участие в предстоящите срещи.

Служебният кабинет надгради ветото си върху спорта, забранявайки дори на семействата на спортистите да ги подкрепят с присъствието си.

Отношението на хунтата на Радев към спорта се видя и от предложението за актуализация на бюджета. В него няма отделена нито стотинка за спорта! Миналата година правителството на Бойко Борисов даде като бонус за спортните клубове още 30% върху бюджетите им, а за тази година беше предвидено увеличение със 100 %. Какво получи спорта от хората на Румен Радев - нищо, 0, zero, niente. Вместо това в Спортната палата продължават да ровичкат из кашоните.

Само след четири месеца има Зимна олимпиада в Пекин, предстои и Лятна олимпиада в Париж. Дали ще има с кого да се снимате тогава? Не, защото доказахте, че сте вредни за България и за спорта. Отивате си."



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)