“Аксенчър” търси кандидати за дистанционна работа в Русе в сферата на информационните технологии

Кметът на Община Русе се срещна с мениджъри на ключови позиции в “Аксенчър България”, за да обсъди възможностите за сътрудничество в сферата на информационните технологии и подкрепа за IT специалистите от Русе. 

Разкривайки позиции за дистанционна работа в града, сред които: Junior Developers, Java Developers, Senior Java Developers, Front-End Engineers, DevOps, Testers и други, компанията си поставя за цел да търси начини за ангажиране на местната общност, като регулярно се включва в инициативи на общината. Стремежите са към постепенно разрастване на списъка с възможности за професионална реализация и подобряване стандарта на живот на специалистите в региона. В дългосрочен план представителите на “Аксенчър” споделиха желанието си да предоставят и финансова подкрепа на студенти в технологичните специалности на Русенския университет „Ангел Кънчев“. 

„Аксенчър” предлага множество възможности за личностно и професионално израстване в една изключително перспективна индустрия, основана на иновации в сферата на информационните технологии. Ние ценим таланта на всеки, който иска да се развива в нея, и в същото време знаем колко важна е инвестицията в кадри в по-малките градове. Намерението ни е в следващата година и половина да разкрием над 60 работни места в Русе и региона, като дадем още една причина на хората, които ги заемат, да работят и да се развиват в града”, сподели Петър Торнев, директор на Технологичния център на Аксенчър в България.

Желанието на компанията е да достигне до утвърждаването на 100 работни места за периода. Ключов стимул за кандидатите ще бъде и заплащането, което не се различава от това на специалистите в София или Пловдив.

„Изключително щастливи сме от възможността да си сътрудничим с партньор, който притежава толкова богат опит в технологичната сфера. Русе има голям потенциал за развитие и той идва точно от хората. Тук работят много специалисти в сферата на информационните технологии, за което голяма заслуга има Русенският университет, който подготвя и такива кадри”, изтъкна кметът Пенчо Милков.

Заедно с “Аксенчър” ще се работи за популяризиране на възможностите, които компанията предоставя. Кметът изрази надежда, че нейни представители ще се включват активно в богатата събитийна програма на града и в подкрепа на проектите, реализирани от общината.

Отварянето на работни позиции в Русе е следващ етап в естественото развитие на компанията, която от старта на дейността си през 2015 г. до момента вече притежава офиси в София и Пловдив. В тях работят над 230 души.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)