Приключиха държавните отборни първенства по тенис за юноши и девойки

Днес приключиха държавните отборни първенства за юноши и за девойки, които се проведоха през изминалите 4 дни в Русе. Финалистите в двете състезания бяха наградени от заместник-кметовете на Община Русе Енчо Енчев и Димитър Недев.

Държавното отборно първенство за девойки се състоя на тенис кортовете в Парка на младежта и бе организирано от тенис клуб „Русе“. В него сили премериха 11 отбора и общо 48 деца от цяла България. Бронзовите медали взеха девойките от тенис клуб „Албена“, град Пловдив. Второто място бе присъдено на софийския клуб „Бароко спорт“, а призът отиде при столичния ТК „15 – 40“.

„Община Русе ще продължава да помага на всички русенски деца, които са избрали да се занимават със спорт, за да показват своята упоритост и сила”, каза Димитър Недев при награждаването на победителите.

Държавното отборно първенство за юноши се проведе паралелно в Парка на възрожденците и бе организирано от тенис клуб „Приста 2011“. Участваха 15 отбора от страната. Златните, сребърните и бронзовите медали завоюваха съответно тенис клубовете “Бароко спорт“ – София, Про спорт“ – София и “Супер спорт“ – Варна.

„Радвам се, че в Деня на Независимостта на България се организира този турнир, така че имаме празникът е двоен“, обърна се към децата и родителите им заместник-кметът Енчо Енчев.

Той изрази надежда, че догодина още повече тенис надежди и техните семейства ще посетят Русе, за да покажат своето майсторство и да се насладят на красотата на града.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)