Трима русенски щангисти представят България на Европейското първенство за младежи във Финландия

Трима русенски щангисти са включени в състава  за Европейското първенство за младежи по вдигане на тежести, което ще започва в края на тази седмица във Финландия.  Първенството е за тежкоатлети до 20 и 23 години и ще се проведе в столицата на Лапландия, близо до Северния полярен кръг.

В състава, избран от старши треньорът на националния тим Иван Иванов, попаднаха двамата европейски шампиони при мъжете и жените от първенството през април в Москва - Надежда Мей Нгуен, която ще се състезава в категория до 49 килограма в групата до 23 години и Ангел Русев, който ще се състезава в групата до 20 години в категория до 61 килограма. Към тях ще се присъедини и дебютантът Денис Данев, който ще се състезава в категория до 55 килограма в групата на юношите до 20 години. И тримата щангисти са състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и се подготвят от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови.

Първенството във Финландия започва на 24 септември и ще продължи до 4 октомври. В групата на треньорите е и Радослав Атанасов, който ще извежда на подиума русенските щангисти, които ще се представят на 25 септември, но в различни часове.

На последното Европейско първенство за младежи в Букурещ преди две години България спечели 17 медала. Тогава Ангел Русев се окичи с европейска титла, а Стилян Гроздев стана вицеевропейски шампион.

 Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов