Икона на Свети Георги и грамота за Християн Стоянов и треньора му

Животът

22-09-2021, 06:05

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общинският съвет да отдаде дължимото внимание на параатлета Християн Стоянов

Областният управител на Русе Борислав Българинов награди параолимпиеца Християн Стоянов и неговия треньор Евгени Игнатов. Те получиха грамота и икона на закрилника на Русе Свети Георги от Българинов. Отличията се връчват съответно за високо спортно майсторство и  отлично представяне, както и за професионализъм в треньорската дейност и постигнатите шампионски резултати.

Припомняме, че Християн Стоянов е състезател по лека атлетика, който стана втори на Параолимпийските игри в Токио в дисциплината за бягане на 1500 метра. Той водеше през цялата последна обиколка, но във финалните метри руският атлет Александър Яремчук го изпревари и спечели първото място. Въпреки това Стоянов продължава смело напред и му предстои да се включи множество световни надрепвари. До началото на следващия месец ще отпочини, но веднага след това започва отново упорит труд. Още следващата година той планира да участва на Световното първенство в Кобе, Япония, а пред 2024 да спечели първо място на Параолимпийските игри в Париж. По негови думи всеки трябва да има по-високи очаквания от себе си и по-високи цели, към които да се стреми. От своя страна Българинов посочи, че е щастие и късмет за Русе и България да има такива достойни и борбени хора. „Трябва да се поучим от вас и ние политиците също да стремим към първото място в доверието на хората.“, допълни още Българинов.

Евгени Игнатов коментира, че е изключително радостен от подкрепата, която среща сред Русенската общественост и се надява негови възпитаници от Спортен клуб по лека атлетика „Дунав“ – Русе също да станат от призьорите на предстоящата олимпиада в Париж.

Шампионът и неговият треньор бяха посрещнати със специално подготвена презентация, включваща някои от най-вълнуващите моменти в общите им преживявания и участия. Тя бе подготвена от екипа на Областната управа в крайдунавския град.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов