Национален турнир по шахмат за хора с увреждания ще се проведе в Русе

Животът

21-09-2021, 09:00

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва четвъртият шахматен турнир "Шах фест Добринище 2021"

В събота от 10.00 часа в хотел „Сити рай“ в Русе ще се проведе състезание по шахмат за хора с увреждания. То ще бъде открито от областния управител Борислав Българинов, който е осигурил и наградите за призьорите.

„Необходимо е да помислим за хората с увреждания. Те трябва да водят пълноценен живот и да бъдат обществено активни. Не можем да си позволим те да бъдат изключени по какъвто и да е начин. Те са хора, от които можем да научим със сигурност много.“, коментира Българинов.

Инициативата се организира от Спортен клуб „Олимп – спортът е равнопоставен“ с председател Георги Гаев, шахматен клуб „Пристис“ с председател Ростислав Раев и Регионалната организация на слепите в област Русе с председател Росица Маринова. Общият брой заявени участници до момента е 22-ма. Те са представители на столичните спортен клуб за интеграция „Витоша“, училищен спортен клуб „Болид“, русенският спортен клуб за интеграция  „Дунав 2013“ и индивидуални участници от Силистра и Русе.

Първият кръг започва в 10.00 часа, като състезанието ще се проведе в пет кръга по швейцарската система по 25 минути време на състезател.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов