Усмихнати първолаци чуха за пръв път училищния звънец

Мисия

15-09-2021, 11:41

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хайде на училище! Честит първи учебен ден!

 С националния химн и посрещането на училищното знаме започна учебната година за близо 100 първокласници от четири паралелки в Основно училище „Отец Паисий“ в Русе. Сред гостите на тържеството бяха заместник областният управител Синан Хебибов и заместник-кметът на Община Русе по икономика и международно сътрудничество Златомира Стефанова.

„Знанието ни прави истински свободни и ни дава шанс да бъдем реалната промяна на всичко онова, с което не можем да се примирим. То е фундаментът за просперитета на всяка нация и същевременно най-категоричната заявка за достойни и честни лидери в различните обществени сфери, достатъчно интелигенти и отговорни, за да ръководят народа!“, каза в обръщението си към присъстващите Синан Хебибов. Той благодари и на учителите за всеотдайността и професионализма, с които работят, за да изградят личностите на нашето утре, смели и вдъхновени, можещи и отговорни, небезразлични към бъдещето хора. „Точно затова вярвам, че най-значимата инвестиция за всяко общество не е налятият асфалт по пътищата, а дадените пари за образование и наука. Когато нашите деца успяват и прославят името на България, те доказват смисъла на труда ви и значението на институцията – българско училище, защото то е знак за свобода и възможност за покоряване на нови и далечни хоризонти!“, допълни още Хебибов. На първокласниците пожела успехи и отбеляза, че днес те започват едно от най-важните, най-смислените, а и най-приятните пътешествия в живота си. „Ще се докоснете до тайната на познанието, ще имате възможност да решавате казуси, представлявали предизвикателство за най-великите умове, ще се съревновавате и ще постигате успехи! Не забравяйте обаче, че ключът за победата е в екипната работа, бъдете един отбор, бъдете приятели помежду си и заедно се справяйте с всяко предизвикателство по пътя си. Бъдете смели и готови да търсите решение на всяка загадка, не се спирайте пред трудностите и не позволявайте някой да ви сломи. Вие вече сте големи и можете, повярвайте в себе си.“, заяви заместник областният управител, а към родители се обърна с призив да подкрепят децата си и да им дават сили да вървят напред. „Бъдете до тях, защото колкото и големи да са, те имат нужда от вас.“, сподели още той.

От своя страна Златомира Стефанова сподели, че първият учебен ден и пълните училищни дворове са сред най-вълнуващите гледки за нея. „Образованието е прозорец към света и дава сила, възможности и мечти. В очите на вас – първокласниците се вижда жаждата за знание, да бъдете напред, да отидете, да видите, да откриете света.“, каза още тя. Златомира Стефанова пожела и кураж на родителите, а също така благодари на учителите, които са се адаптирали и продължават да бъдат изключително всеотдайни.

Директорът на училището Биляна Алексиева вярва, че екипът на учебното заведение ще оправдае гласуваното му доверие. „Вашите деца са в сигурни ръце и те ще бъдат посрещнати с много любов, трепет и грижи от един наистина сърцат колектив.“, каза още тя.

Празничната програма включваше рецитали, песни и танци, като бе създадена и отлична организация за спазване на противоепидемичните мерки. През тази година в училището ще се обучават общо около 750 деца.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов