Увеличиха леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в Русенско

Животът

11-09-2021, 13:48

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 900 са активните случаи с Ковид-19 в Русенско

Поради нарастващия брой на заразените с Covid-19, имащи нужда от болнично лечение, леглата за пациенти с коронавирусна инфекция в Университетска болница „Медика Русе“ бяха увеличени с още 15. Десет от допълнителните легла са за неинтензивни грижи, а пет са реанимационните. Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Така в УМБАЛ „Медика Русе“  вече разполагат с 87 легла за пациенти с Covid-19. Интензивните легла в болницата нараснаха от 36 на 41, а за неусложнените пациенти капацитетът се увеличи от 36 на 46 легла. Лечебното заведение остава и с най-голям реанимационен капацитет в региона. Припомняме, че реанимационни грижи за пациенти с коронавирус е предвидено да се прилагат единствено в двете университетски болници, а именно „Медика“ и „Канев“. В „Канев“ интензивните легла бяха двойно увеличени от средата на седмицата и сега те са 20. Това е и болницата с най-голям капацитет за лечение на пациенти в тежко състояние, но нямащи нужда все още от преминаване към командно дишане. Там тези легла са 111.

Без промяна също остават леглата в беленската болница „Юлия Вревска“ и Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“, като там те са съответно 31 и 45 и са за неинтензивни грижи. 30 са леглата за неинтензивно лечение и в сградата на бившите палиативни грижи към Комплексния онкологичен център.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 237 души, като 48 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните легла са 87, като 13 от тях са реанимационни. Остава възможността за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент. С последната промяна, леглата за лечение на пациенти с коронавирус в Русенско станаха 324, като 263 от тях са за неинтензивни грижи, а 61 са реанимационните. До вчера те бяха общо 309, от които 56 интензивните.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)