Три зелени коридора за ваксини в Русе и през следващата седмица

Животът

11-09-2021, 13:46

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Зелени коридори“ в областта ще има и през уикенда

Три „зелени коридора“ за имунизация ще работят днес и през следващата седмица в Русенско, стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни днес до 16.30 часа в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35 в крайдунавския град, както и от 10.00 до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“. Същевременно в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ продължават да се извършват имунизации, като днес такава възможност за гражданите е осигурена до 15.00 часа. За поставяне на ваксина различна от тази на „Пфайзер“ ще трябва предварително записване в Тубдиспансера, което може да стане на телефон: 082/ 813 – 903.

През утрешния ден свободно имунизации ще се извършват само в МБАЛ „Юлия Вревска“ от 10.00 до 14.00 часа.

През следващата седмица всеки делничен ден ще работят и трите споменати имунизационни пункта. Отново без предварително записване на час в периода от 08.30 сутрин до 16.30 часа всеки ще може да се ваксинира в изнесения кабинет пред ДКЦ-2, а между 12.00 и 18.00 часа тази възможност ще бъде осигурена в болницата в Бяла. Работното време на кабинета за имунизации в Белодробната болница остава от 09.00 до 16.00 часа, но за поставяне на ваксина различна от тази на „Пфайзер“ ще трябва предварително записване на телефон: 082/ 813 – 903.

Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“ и еднодозовият препарат на „Янсен“, като в Белодробната болница и МБАЛ „Юлия Вревска“ има възможност за ваксинация и с „Астра Зенека“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Съблюдава се за спазване на противоепидемичните мерки. Имунизации се извършват и от лични лекари.

Мобилен имунизационен екип на беленската болница също ще работи през следващата седмица, като целта е да се обхванат по-голямата част от населените места в Бяла, Борово и Две могили.

Справка в Единния информационен портал показва, че до момента в областта са извършени 67 356 имунизации, като повторна доза са получили 33 588 лица. Само през вчерашния ден са поставени над 340 дози от ваксините.

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов