Масови протести в Русе, таксита блокират улици днес

Митинг-шествие и стачка обявиха за днес представители на различни браншове от Русе - ресторантьори, хотелиери, таксиметрови шофьори, част от бизнеса

Протестът е планиран за 14:30 ч, а сборният пункт е пред Халите. Шествието ще премине по ул. "Александровска" и ще приключи на пл. "Свобода", пред Общината. Темата е свързана с недоволството срещу новите мерки, въведени от здравния министър.

Протестът ще продължи до 17 часа, като в този период няма да работят заведения - ресторанти и кафета.

"Протестите на засегнатите от мерките бизнеси се разрастват. В първия ден от новите рестрикции ресторантьори, служители в заведения, но и хора от други браншове излизат по улиците на няколко града в страната. А недоволството си ще изразим под общия лозунг „Свобода за бизнеса“.Заведенията няма да затворят след 23 часа. Това ни дава законът като право, това и ще направим. Ние не стоим срещу здравните мерки, но те трябва да вървят заедно с икономически мерки. Хората недоволстват затова, че от днес хиляди хора ще останат на улицата без една стотинка”, обясни пред камерата на NOVA Ричард Алибегов.

В този часови диапазон е предвидено и затваряне на кръстовища в центъра на града. Таксиметрови шофьори ще блокират пътното платно пред Халите и ул. „П.Д. Петков“.

Πpoтecт зa чиcт въздyx навръх Международния ден за чист въздух - 7 септември, щe ce пpoвeдe също днес. Toй щe ce cъcтoи oт 18 дo 20 чaca пpeд cгpaдaтa нa Cъдeбнaтa пaлaтa и ще е насочен срещу пpeдпpиятията-зaмъpcитeли.

Оpгaнизaтopи са Фейсбук гpyпитe „Зa чиcт въздyx и вoдa в Pyce“ и „Pyce дишa!“



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов